Liceul Teoretic Grigore Tocilescu Mizil
Atât metodologia cât şi calendarul înscrierii în învăţământul primar pot fi consultate pe pagina special creată a Ministerului Educaţiei și Cercetării, aici la adresele: Metodologie, Calendar
Declarația pe propria răspundere: Anexa 3-1-1
Solicitarea părintelui pentru obținerea recomandării de la grădiniță: Anexa 1-2
Solicitare recomandare înscriere: Anexa 1-3
Înscrierea on-line a copiilor se poate realiza la adresa https://inscriere.edu.ro
Informaţii suplimentare puteţi găsi şi la adresele :
Pagina dedicată înscrierii în învăţământul primar pentru anul 2025-2026 de pe pagina Ministerului Educaţiei: Admitere clasa pregatitoare 2025 – 2026, Tel verde judet 0800816244.
Denumirea străzii | Nr. Imobil | Bloc | Scara |
---|---|---|---|
str. 24 Ianuarie | casele de la nr. 2 la nr. 14 | Bl. 13A, Bl. 13B, Bl. 14A, Bl. 14B | |
Str. Mihai Eminescu | casele de la nr.1 la nr.22 | ||
str. Spiru Haret | casele de la nr.2 la nr.24 | ||
str. Spitalului | case nr. 1-19, nr. 2-60 | ||
str. Unirii | casele de la nr.1 la nr.43 A | ||
str. Nicolae Bălcescu | case 91-159 şi 116-198 | ||
Str.Blajului | Bl.17,18,20 | A,B | |
Str.Ardealului |
Afisarea circumscriptiilor scolare si a planului de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate, la fiecare unitate de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar Afisarea, la sediul fiecarei unitati de invatamant si pe site-ul acesteia, daca exista, sau pe site-ul inspectoratului scolar, pentru unitatile de invatamant care nu au site propriu, a informatiilor care permit parintilor sa cunoasca activitatea specifica clasei pregatitoare din cadrul unitatii, cum ar fi: posibilitatea organizarii procesului de invatamant in cadrul unei gradinite aflate in structura scolii sau in consortiu cu scoala, posibilitatea organizarii programului „Scoala dupa scoala“, fotografii ale spatiului in care se desfasoara activitatea la clasa pregatitoare.
Postarea pe site-ul centrelor județene de resurse și asistență educațională/Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE) a modelului de cerere-tip (anexa nr. 2 la Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 4.019/2024) pentru evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie- 31 decembrie 2025 inclusiv și care nu au frecventat grădinița din motive legate de boală, lipsa infrastructurii la nivel local, domiciliul temporar în străinătate
Afișarea programului de evaluare a copiilor la avizierul și pe site-ul CJRAE/CMBRAE.
Postarea pe site-ul inspectoratelor școlare, respectiv al unităților de învățământ cu nivel preșcolar/primar a modelului de cerere-tip (anexa nr. 2 la Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 4.019/2024) pentru evaluarea dezvoltării copiilor care au frecventat grădinița și care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2025 inclusiv.
Anuntarea, prin afisare la sediul unitatii de invatamant/pe site-ul acesteia, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitatile de invatamant, in urma consultarii cadrelor didactice si a partenerilor sociali – sindicate, consiliul reprezentativ al parintilor – dupa verificarea existentei unor elemente de discriminare de catre consilierul juridic al inspectoratului scolar, si aprobate in consiliul de administratie al unitatii de invatamant.
Anuntarea, prin afisare la sediul unitatii de invatamant/pe site-ul acesteia, a listei documentelor care sa dovedeasca indeplinirea criteriilor specifice de departajare si a procedurii privind constituirea formatiunilor de elevi.
Evaluarea dezvoltarii copiilor care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie-31 decembrie 2025 si eliberarea recomandarii pentru inscrierea in invatamantul primar.
Pentru copiii care au frecventat gradinita:
Pentru copiii care nu au frecventat gradinita:
Transmiterea proceselor-verbale care cuprind listele cu numele copiilor si rezultatele evaluarii, respectiv recomandarea de inscriere in clasa pregatitoare sau in grupa mare, dupa caz, de la unitatile de invatamant prescolar sau CJRAE/CMBRAE catre Comisia judeteana/a municipiului Bucuresti.
Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor
Depunerea/Transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declarației pe propria răspundere și a documentelor necesare în copie simplă
Validarea fișelor de înscriere generate de aplicația informatică
Inspectoratele școlare pot decide reconfigurarea circumscripțiilor școlare până la data începerii înscrierilor, astfel încât să asigure optimizarea procesului de cuprindere a copiilor în clasa pregătitoare, în situația în care capacitatea unei unități de învățământ nu permite cuprinderea în clasa pregătitoare a tuturor copiilor din circumscripția școlară stabilită în anul școlar anterior, precum și în alte situații justificate, cum ar fi eliminarea segregării școlare, rezultată din segregarea pe criteriul mediului de rezidență. Inspectoratele școlare pot decide extinderea activității didactice în situația unităților de învățământ care au un număr mare de solicitări de înscriere în clasa pregătitoare în alte unități de învățământ care au spații disponibile. Formațiunile de studiu în care sunt cuprinși copii care nu pot fi deplasați sau care necesită tratament continuu, ca urmare a unor afecțiuni medicale, vor funcționa în spațiul care să țină cont de susținerea nevoilor de ordin medical.
Procesarea de catre Comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar (Comisia nationala) a cererilor-tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice, si repartizarea copiilor la scoala de circumscriptie
Procesarea la nivelul unitatilor de invatamant, pe baza informatiilor din cererile-tip de inscriere si din documentele depuse/transmise de parinti/tutori legal instituiti/reprezentanti legali, a cererilor prin care se solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat la scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de inscriere din unitatile de invatamant, prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare si validarea de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant a listei candidatilor admisi in aceasta faza. Marcarea, in aplicatia informatica, a cererilor-tip de inscriere pentru candidatii admisi in aceasta faza
Procesarea de catre Comisia nationala a cererilor-tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice, si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti/tutori legal instituiti/reprezentanti legali au solicitat inscrierea la o alta unitate de invatamant decat la scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.
Afişarea candidaţilor înmatriculaţi și a locurilor rămase libere
Comunicarea, prin afisare la unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborata de inspectoratul scolar. Informarea Ministerului Educatiei de catre Comisia judeteana/a municipiului Bucuresti cu privire la procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, in etapa a doua Procedurile vor viza modalitati de comunicare si transfer de documente online, dupa caz.
Depunerea/Transmiterea cererii-tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.
Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant aflata pe prima pozitie in optiunile privind inscrierea copiilor.
Procesarea la nivelul unitatilor de invatamant a cererilor-tip de inscriere depuse de parinti/tutori legal instituiti/reprezentanti legali, aplicand procedura specifica elaborata de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile. Completarea in aplicatia informatica a datelor din cererile-tip de inscriere pentru candidatii inscrisi in aceasta etapa
Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare
Centralizarea si solutionarea de catre inspectoratul scolar a cererilor parintilor/tutorilor legal instituiti/reprezentantilor legali ai copiilor care nu au fost inca inscrisi la o unitate de invatamant. Solutionarea de catre inspectoratul scolar a oricarei alte situatii referitoare la inscrierea in invatamantul primar, avand in vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului
Pentru faza I de înscriere, schimbarea de domiciliu (la SPCLEP Mizil) se ia în calcul dacă este valabilă la data completării cererii de înscriere.
Toți elevii înscriși pentru clasa pregătitoare, etapa I, au fost declarați admiși. Pentru etapele următoare liceul mai are DOUĂ locuri libere. Pentru anul şcolar 2024 – 2025 liceul organizează două clase pregătitoare, cu un efectiv de 22 de elevi/clasă. Şcoala beneficiază de o sală de clasă şi toalete adaptate elevilor de clasă pregătitoare. Ordinul pentru înscrierea copiilor în învățământul preșcolar poate fi consultat aici.
Calendarul înscrierii în învăţământul primar poate fi consultat aici.
Oferta educatioanlă cls. pregătitoare - Nr. clase aprobate - /Nr. locuri -
Nr. copii admiși etapa I - / Nr. locuri libere pentru etapa a II-a -
Anexa nr 1 - Cerere evaluare grădiniță
Anexa nr 2 - Cerere evaluare C.J.R.A.E Prahova
CERERE - TIP de înscriere în clasa pregătitoare – 2023 – Etapa I
Informații privind situațiile speciale la Înscrierea în învăţământul primar
ORDIN privind aprobarea Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023—2024